Zoznam alergénov:
1/ Obilniny obsahujúce lepok (t. j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich
2/ Jadrá podzemnice olejnej (arašídy) a výrobky z nej
3/ Sójové bôby a výrobky z nich
4/ Orechy, t. j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekánové orechy [Carya illinoiesis (Wangenh). K. Koch], para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadámiové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich
5/ Zeler a výrobky z neho
6/ Horčica a výrobky z nej
7/ Sézamové semená a výrobky z nich
8/ SO2 a siričitany o koncentrácii viac ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l vyjadrenej ako SO2
9/ Vlčí bôb (lupina) a výrobky z neho